letter a letter r C h IMG_5579_3 letter E letter F s56 letter T U Blue K (Takoma Park, MD)

donderdag 3 maart 2011

#15 Twitter

Ik ben de Dingen een beetje in de verkeerde volgorde aan het doen, maar dat geeft niet begreep ik van mijn 23AD-coach. Ik heb nog ongeveer 24 uur te gaan om een stuk of 12 Dingen af te vinken. Dus ik doe de makkelijkste Dingen eerst.

Ding #15 gaat over Twitter. Twitter: heel leuk! Ik volg graag, maar zend weinig. Ik gebruik het vooral om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en activiteiten in het vakgebied. Maar ook voor de lol, zo kan ik smakelijk lachen om de meeste tweets van Nico Dijkshoorn. Terwijl ik met de keuze tussen Facebook, LinkedIn of Archief 2.0 nog een onderscheid kan maken tussen professioneel en privé online bezig zijn, is die scheidslijn op Twitter wel heel erg dun. Ik vind het best grappig om te lezen dat 's avonds taarten gebakken en 's ochtends treinen gemist worden terwijl overdag beleidsplannen gesmeed worden. Maar vooralsnog blijf ik zelf meestal lichtelijk verlamd door de vraag 'wat zal ik wel en wat zal ik niet tweeten', om vervolgens op Facebook iets te posten.

Voor archiefinstellingen zie ik Twitter vooral als PR-instrument, waarmee je je doelgroepen van nieuws op de hoogte kan brengen, of attenderen op tentoonstellingen, nieuw verworven archieven en collecties. Maar ook hier geldt: er moet wel regelmaat en regie in zitten, want als je maar eens in de tien dagen een berichtje uitzendt wordt je geheid ondergesneeuwd door de rest van de Tweeps.

1 opmerking:

Tim de Haan zei

Ik ben het met je eens dat die scheidslijn soms wel erg dun is maar da's voor mij ook wel een reden om Twitter zo leuk te vinden. Prive en zakelijk lopen geweldig door elkaar heen. Regie, nadenken over wat je wel of niet tweet is absoluut noodzakelijk. Ik worstel er ook soms mee hoor. Kijk eens op www.politwoops.nl en je zult zien dat we daar niet de enigen in zijn :-)