vrijdag 4 maart 2011

#13 What I know I...

Het mooie van wiki’s is, dat je samen aan iets werkt dat steeds groter en vollediger wordt. Het risico daarbij is, dat er een wildgroei ontstaat van informatie van wisselende kwaliteit. Ook hier geldt weer, dat een goed beheer en een goede regie onontbeerlijk zijn. Onze eigen IntraWiki, die wordt gebruikt om kennis en informatie vanuit de verschillende sectoren, projecten en programma’s met elkaar te delen, is daar wel een goed voorbeeld van: je weet nooit welke informatie je waar mag verwachten. En hoewel het erg leuk is om zelf pagina’s te maken op die Wiki, en je met een paar goed gekozen zoektermen best veel informatie kan vinden, wordt het meer en meer een rommelzolder die hoognodig eens opgeruimd moet worden.

De Archiefwiki daarentegen heeft wat meer structuur en regie, waardoor er een prettig bruikbare kennisbank ontstaat. Je weet meteen waar je terecht kan met een bepaalde informatievraag. De projectwiki Geboren in 1809 van het Regionaal Archief Tilburg en de Nederlandse Genealogische Vereniging vind ik ook een mooi initiatief. Voor beide wiki’s zijn geïnteresseerden uitgenodigd om bijdragen te schrijven voor de wiki, waarmee het echt een 'gezamenlijk ding' wordt.

1 opmerking:

Timmietovenaar zei

Ik ben het wel eens met je analyse van onze eigen intrawiki. Die groeit en dijt iets te onstuimig uit zonder - volgens mij is dat wel het 2011 buzzwoord - regie.

Hoogste tijd daarvoor :-)!