donderdag 4 november 2010

#7 Stoemp, stamppot, mashup!

De herfstwind giert rond de Hoftoren, de Nederlandse Spoorwegen hebben alweer moeite met de neerslag van bladverliezende bomen en ook de weersverwachting doet mij verheugen op stamppot.

Komt goed uit dus dat ding 7 over mashups gaat. Ik probeerde al een tijdje met Spell with Flickr het woord "Archiefstuk" tevoorschijn te toveren. Maar dat lukte niet helemaal. Dus toen "Out of the Box" geprobeerd. Die deed het ook niet. Beide keren ging het mis met de U. Mijn eerste veronderstelling was, dat er nog niet genoeg foto's met een U zijn geüpload of getagged op Flickr. Dus ik heb een U gegoogled, een hele mooie U (van de Duitse U-bahn) gevonden, gedownload en weer geüpload op Flickr. Nog een keer geprobeerd met Spell with Flickr, paar keer gerefresht, maar ook die mooie U kwam er niet.

En toen herinnerde ik me de Creative Commons licenties weer...zou het daaraan liggen? Dat er maar heel weinig U's op Flickr staan, en de meeste eigenlijk niet vrij te hergebruiken zijn? Na alle copyrightsettings rond 'mijn' U te hebben uitgeprobeerd en weer With Flickr 'Archiefstuk' en 'Out of the Box' geSpelld had, kwam het er nog steeds niet uit.

Ondertussen lukte het dankzij @Timmietovenaar de uitkomst van Spell with Flickr als titel bovenaan de blogpagina te plaatsen (Gadget HTML/Java-script toegevoegd met de html-code die je van Spell with Flickr krijgt). Uit de html-codering viel me op dat de code voor de letter U gewoon niet klopt ;-). Het is me nog wel gelukt om daar zelf een code voor te maken, maar dat resulteerde in een enorme U tussen de veel kleinere letters a-r-c-h-i-e-f-s-t-k.

Dus nu heb ik maar gekozen voor een woord zonder U om bovenaan deze blog te plaatsen. ;-) Wel jammer dat het me (nog) niet gelukt is om het woord te verkleinen of paginabreed te tonen.

De stamppotfoto van Robin heeft een CC Attribution-ShareAlike licentie, waardoor het me niet lukt om de afbeelding te downloaden en vanaf eigen PC te uploaden en met de Blogger-editor mooi linksboven in de tekst te plaatsen. Ik kan alleen de html-code embedden (pff....wat een Engelse termen toch de hele tijd...) en de afbeelding bòven de tekst plaatsen. Iemand nog tips?

Vanavond lekker stamppot eten!

[aanvulling 5 november 2010: dankzij tip van Ingmar is de stamppotfoto wel op de juiste plek terechtgekomen - en vandaag deed de U het ineens weer op Spell with Flickr dus nu kan ik wel Archiefstuk bovenaan de blog plaatsen]

4 opmerkingen:

Yvette Hoitink zei

Wat raar dat de u het niet doet, bij mij wel. Code:

[a href='http://www.flickr.com/photos/92686475@N00/4714163746' id='fs_10' title='U'][img alt='U' border='0' src='http://static.flickr.com/4036/4714163746_bcfb444a36_t.jpg' /][/a] (en dan alle [] vervangen door kleiner dan, groter dan)

Ingmar zei

De truc met de stamppot-foto gaat waarschijnlijk als volgt:

Klik op de foto-pagina op "Actions" en "View all sizes". Kies de grootte die je wil, bijvoorbeeld Small. Kopieer de url van de afbeelding (rechtsklik op plaatje etc)en ga in Blogger naar "Invoegen afbeelding". De onderste optie is "Vanaf url" en plak daar de url die je gekopieerd hebt. Als de afbeelding is ingevoegd kun je nog de grootte en de plaatsing aanpassen.

Archiefstuk zei

@Yvette: voordat ik jouw tip ging uit proberen heb ik nog een keer geprobeerd om Archieftuk met een U eruit te krijgen, en vandaag deed ie het wel ;-). Gelukkig dus geen trucje nodig. Maar bedankt voor het meedenken!

@Ingmar: gelukt! Die optie van de URL had ik over het hoofd gezien. Weer wat geleerd. Tnx!

Timmietovenaar zei

Toch raar dat ie 't eerst niet deed, die U.

Je hebt toch wel toestemming gevraagd aan Berlijn, Duitsland ;-).