maandag 20 september 2010

#4 Stiekem al aan de RSS

Mijn laatste post is alweer ruim een jaar oud. Ik ben niet zo'n fanatieke blogger. Maar het is de bedoeling dat daar vanaf vandaag verandering in komt, nu ik als (nieuwe) medewerker van het Nationaal Archief deelneem aan de verplichte 23-archiefdingencursus die vanmiddag van start ging. Vorig jaar ben ik vrijwillig aan de slag gegaan met de cursus, maar omdat nog niet alle 'dingen' online stonden, en ik nog niet 'aan de RSS' was, verslapte de aandacht en daarmee behoefte (noodzaak?) om verder te bloggen.

Vandaag ben ik dus wel aan de RSS gegaan. Stiekem, want volgens de cursusplanning staan dingen 1 t/m 3 op het programma. Via de RSS-feed worden we in de loop van de komende weken geattendeerd op de nieuwste archiefdingen voor de cursus.

Ik voorspel dat ik nu ook intensiever gebruik zal maken van mijn iGoogle-account. Vorige week zat ik tussen het 'zakelijke' e-mailen door nog af en toe in mijn Yahoomailbox te kijken om via de e-mails van het Archiefforum geattendeerd te worden op de nieuwste berichten op ons vakgebied. Ik opende een extra tabblad in Internet Explorer om op nu.nl of nos.nl het nieuws te volgen en ondertussen via luisterpaal.fm of last.fm wat achtergrondmuziek aan te zetten. Om nog maar over Twitter en blogs van gewaarde collega's te zwijgen...Nu ik Ding 4 kan afvinken, zal dat vanaf vandaag allemaal een stuk makkelijker, geconcentreerder en sneller kunnen.
Dat werd ook wel een keer tijd...als adviseur Digitale Innovatie kan ik natuurlijk niet verkopen dat ik slechts met één been 'in the cloud' sta.

1 opmerking:

Timmietovenaar zei

Welkom bij 'de club'. Ik vermoed dat ik de komende de week er nog wel heel ol'skool een mailtje aan wijd.

Sowieso nog 'ns je eerdere posts er op naslaan, benieuwd wat je daar al hebt ontdekt.

Voor de RSS gebruik ik overigens zelf vooral (in het dagelijks gebruik) de 'RSS-reader' functionaliteit binnen IE (tsja, sorry je wilt toch weten hoe 80% van de gebruikers een site ziet ;-). Waarbij ik niet op té veel sites geabonneerd ben om een zekere informatie-overload te voorkomen. Daarnaast ben ik binnen die beperkte hoeveelheid abonnementen vooral lid van 'verzamelaars' en 'doorpompers', sites en abonnementen die de nieuwsselectie al gedaan hebben, scheelt mij weer werk.

Daarnaast is de afgelopen jaren voor mij twitter meer en meer en sociale RSS geworden. Komt een bericht, verwijzing vanuit verschillende hoeken meer dan één keer voorbij dan is 't vast en zeker de moeite waard.

Pfff, dat was al weer een hele lap reactie, in plaats van je even kort en bondig succes te wensen bij de komende dingen. Maar ja, dat is er wellicht ook in gelegen dat vanaf #4 we gelijk de inhoud in zijn gedoken.

Kortom succes! Ik ben benieuwd naar je komende #19 dingen.